نگاهیبهبهترینجاهای دیدنیکرمانشاه

اگرقصد سفر به کرمانشاهدارید،مقصد خوبی برای شماست. حتما با خودتان می گویید چرا؟ از آنجایی که اکثرا این شهر زیبا را فقط با طاقبستان و بیستونمیشناسند.اماکرمانشاه جاهای دیدنی،تاریخی،مذهبی،وطبیعیزیادی دارد که میتواند تعطیلات بینظیری را برای شما رقم بزند.در ادامه به معرفی چند تا از بهترین جاهایدیدنیکرمانشاه را به همراه آنچهکهدر اینسفر نیاز دارید،میپردازیم.
پس باما همراهباشید.
طاق بستان
“شاید بدونید یا حتی اگر هیچ شناختی از کرمانشاه ندارید، حتماً یکبار به گوشتان خورده که درباره طاق بستان شنیدهاید. این جای دیدنی کرمانشاه با داستانهای بیشماری همراه است، که صدای آنها هنوز هم در ادبیات ما به گوش میرسد.
طاق بستان یک از جاهای دیدنی کرمانشاه است که آثار دیدنی آن به دوران ساسانیان بر میگردد. بهترین زمان بازدید از این فضای دیدنی، فصل تابستان است.
در گذشته، طاق بستان در 9 کیلومتری شهر واقع بوده و به عنوان یکی از مکانهای تفریح و شکار شاهان ساسانی معروف بوده است. در دوران پادشاهی اردشیر دوم، این مکان برای نگارش سنگنوشتهها به کار میرفت. دلیل اصلی انتخاب طاق بستان برای ایجاد سنگنوشتهها توسط اردشیر دوم، موقعیت جغرافیایی این مکان در مسیر جاده ابریشم و زیبایی طبیعی منطقه بوده است.
اما چرا طاق بستان؟ همانطور که از تصاویر آن مشخص است. در این مکان شما شاهد دو طاق به هم پیوسته و یک کتیبه هستید. هر دو این طاقها از جنس سنگ هستند؛ اما طاق بزرگ که به ایوان بزرگ هم مشهور است در دوران پادشاهی خسرو پرویز و دو طاق کوچک که به آن ایوان کوچک هم میگویند قدیمیتر و مربوط به شاپور سوم است. علاوه بر این دو طاق کتیبه بزرگی هم به چشم میخورد که تصویری از تاجگذاری اردشیر دوم را دارد.
در این مجموعه، آثار حکاکی بسیاری بر روی سنگها باقی مانده که تاریخنگاران را به شگفتی میاندازد. همچنین، موزه سنگ در حاشیه محوطه طاق بستان، مجموعهای از 45 اثر سنگی از دورانهای ساسانی و اسلامی را به نمایش میگذارد.
در اینجا، حتی میتوانید 14 سرستونی که قرار بوده برای ساخت کاخ استفاده شود را مشاهده کنید، اما هیچگاه به مرحله ساخت نرسیده است!

طاق بستان مشهورترین از جاهای دیدنی کرمانشاه و به شکارگاه پادشاهان ساسانی شهرت دارد.
چه عواملی باعث میشود تماشای طاق بستان در کرمانشاه ارزشمند باشد؟
این مکان باستانی به دلیل برگزاری ۴ مراسم تاجگذاری و وجود ۲ کتیبه سنگی، یکی از جذابترین و دیدنیترین مکانهاست که حتماً باید آن را بازدید کنید. در این منطقه شما به دیدن نمایشهای سنگی تاجگذاری شاهان سوق داده میشوید.که عبارتند از:
- خسروپرویز
- اردشیر دوم
- شاپور دوم و سوم
علاوه براین 2 کتیبهی سنگی به خط پهلوی در طاق کوچک وجود دارد.
- آدرس طاق بستان: شمال شرقی کوه طاق بستان
- ساعت بازدید از طاق بستان: در فصل زمستان از8 صبح تا 8 شب و در فصل تابستان از 8 صبح تا 5:30 عصر
- قیمت بلیط طاق بستان: 5 هزار تومان
- شماره تماس: ۰۸۳۳۴۲۳۶۰۴۵
مجموعه تاریخی بیستون از معروف ترین جاهای دیدنی کرمانشاه
بیستون از جاهای دیدنی تاریخی و طبیعی کرمانشاه به شمار میرود. این محوطه، شامل آثار تاریخی زیادی از دوران مختلف است. این آثار شامل:
- کتیبه بیستون از دوره هخامنشیان، مجسمه هرکول
- نقش مهرداد اشکانی، فرهاد تراش
- پل ساسانی، کاروانسرای ایلخانی
- کاروانسرای شاهعباسی، پل صفوی
- غار شکارچیان،غار مرخرل از دوره پیشاتاریخی
- سنگ بلاش ،سنگ نگاره گودرز از دوره اشکانیان
- کتیبه شیخ علی خان زنگنه از دوره صفویان

مجموعه تاریخی بیستون
مجموعه بیستون یکی از مهمترین مکانهای تاریخی کشور است که به دلایل مختلفی مورد توجه شاهان و حکمرانان قرار گرفته است. این دلایل شامل آب و هوای مطلوب و موقعیت جغرافیایی مناسب آن میشود؛ بهطوریکه بیستون در نزدیکی بینالنهرین واقع شده است. همچنین، واقع شدن در مسیر راههای مهم مانند جاده ماد به بابل و جاده ابریشم، از دلایل دیگری است که شاهان را به آن جلب کرده است. به عنوان مثال، کوه بیستون در مسیر عبور کاروانها و نظامیان قرار داشته و این منطقه به عنوان یک نقطه استراتژیک برای بهرخکشیدن قدرت پادشاهان ایران شناخته شده است.

ریشههای نام بیستون: از بغستان تا بهیستون
شاید فکر کنید که بیستون به معنای “ساختمانی بدون ستون” است، اما در واقع این تفسیر از معنی نام این محوطه تاریخی صحیح نیست. واقعیت این است که اسم بیستون،اسم اصلی خود را از کلمه “بغستان” میگیرد. در این کلمه، “بغ” به معنای “خدا” و “ستان” به معنای “جایگاه” است. به طبق باور تاریخنویسان، این نام به معنای “جایگاه خدا” بوده و به احترام آهورامزدا، ایزدبانوی باستانی، به این محوطه داده شده است. در طول زمان، از “بغستان” به “بهیستان” و سپس به “بیستون” تغییر یافته است.
- آدرس مجموعه تاریخی بیستون: کرمانشاه، ۳۰ کیلومتری شمالشرق شهرستان کرمانشاه، شهر تاریخی بیستون
- ساعت بازدید از بیستون: 8 صبح تا 19 عصر
- قیمت بلیط: 5 هزار تومان
- شماره تماس: ۰۸۳۴۵۸۸۳۸۱۴
مسجد جامع شافعی کرمانشاه
یکی از جاذبههای بینظیر و دیدنی در کرمانشاه، مساجد اهل سنت کشور میباشد. مسجد شافعی کرمانشاه نیز به عنوان یکی از زیباترین و دیدنیترین مساجد ایران شناخته میشود.این مسجد در سال 1324 خورشیدی به سبک مساجد ترکیه ساخته شده و از سال 1326 شمسی تا کنون از آن استفاده میکنند. این مسجد با ویژگیهای خاص و متفاوت در زمینه معماری شناخته شده است و ممکن است حتی زمانی که به داخل آن وارد میشوید، احساس کنید که در مساجد استانبول هستید، زیرا از دوران عثمانی الهام گرفته است.
این بنا با کمکهای مالی و معنوی افراد خیری مانند “خلیفه محمد صالح محمدی”، “حاج خلیفه سیدعلی نقشبندی”، “حاج جعفر شریفی”، “حاج احمد مدللی”، “میرزا حبیب بلندی”، “حاج علی محمد شیانی” و دیگرانی از مسلمانان کرمانشاه احداث شده است. این افراد در طول یک سال، با تلاش و کوشش فراوان، به تأمین هزینههای ساخت مسجد پرداختند. از آن زمان تا به امروز، مسجد باشکوه شافعی در حال توسعه و بهبود است.
بازدید از مسجد شافعی کرمانشاه تجربهای است که فراموش نشدنی خواهد بود. این مسجد، جزء جواهرات معماری کرمانشاه است و زیبایی و آرامش آن میتواند شما را مغرور کند. اما در هنگام بازدید، لطفاً به یاد داشته باشید که در حال حاضر نمازهای روزانه در این مسجد اقامه میشود؛ بنابراین، به مراقبت از آرامش نمازگزاران توجه کنید تا تجربه بازدیدتان را بهتر کنید.

- آدرس مسجد شافعی کرمانشاه: میدان جوانشیر (طالقانی)، بلوار جوانشیر، تاریکه(راسته) بازار
- ساعت بازدید از مسجد شافعی کرمانشاه: 10 صبح تا 6 عصر
- قیمت بلیط مسجد شافعی کرمانشاه: رایگان
مسجد عماد الدوله
مسجد عمادالدوله یکی از مهمترین جاهای دیدنی کرمانشاه به حساب میآید که در دل تاریکه بازار واقع شده است.این مسجد تاریخی در دوران قاجار، در اواخر قرن ۱۳ هجری قمری بنا شده است. باوجود عدم وجود گنبد و گلدسته، یک برج ساعت به ارتفاع ۱۱ متر از ویژگیهای آن محسوب میشود. قسمت بارزترین این مسجد، «قاپی شاه نجف» یا«بقای شاه نجف»است که به دوره صفویه تعلق دارد؛ دری که از حرم امام علی (ع) به کرمانشاه آورده شده و در مسجد نصب شده است. مسجد عمادالدوله همچنان به عنوان مکانی برای انجام نماز به کار میرود و امکان بازدید از آن وجود دارد.
مسجد عمادالدوله از اجزای مختلفی تشکیل شده است، از جمله برج ساعت، حوزه علمیه، و شبستان. این تنوع و ترکیب مختلف بخشها، زیبایی و ویژگی خاص این مسجد را تازه میکند و باعث میشود تا این مکان به عنوان یکی از مقصدهای دیدنی و جذاب در سفر به کرمانشاه محسوب شود.

مسجد عمادالدوله یکی از مهمترین جاهای دیدنی کرمانشاه
- آدرس مسجد عمادالدوله: استان کرمانشاه، شهر کرمانشاه، محله فیض آباد، خیابان مدرس، تاریکه بازار
- ساعت کار مسجد عمادالدوله: میتوانید در طول روز از مسجد عمادالدوله بازدید کنید، اما ساعت رسمی برای آن تعیین نشده است.اما در صورت بسته بودن در ورودی، زنگ بزنید.
- قیمت بلیط مسجد عمادالدوله: رایگان
تکیه معاون الملک کرمانشاه،نماد شکوه قاجار
تکیه معاون الملک، یکی از آثار تاریخی بارز دوران قاجاریه دربافت قدیمی شهر کرمانشاه،یعنی در محله آبشوران قدیم و در خیابان شهید «حداد عادل» واقع شده است. این بنای تاریخی در قسمت قدیمی شهر، در محله آبشوران قدیم و در خیابان شهید «حداد عادل» واقع شده است. این بنا در سال ۱۲۸۰ توسط حسن معینی ملقب به معاون الملک ساخته شد و از سه بخش حسینیه، زینبیه و عباسیه تشکیل شده است.
عکسبرداری از این مکان آزاد است و برجستگی آن از نظر کاشیکاری بینظیر است. این بنا در دستهبندی جاذبههای فرهنگی به عنوان مسجد شناخته میشود. همچنین، در بخش عباسیه این تکیه دو موزه فرهنگی به نام موزه مردمشناسی کرمانشاه و موزه پوشاک و زیورآلات استان کرمانشاه را میپذیرد.
در گذشته، تکیه به منظور برگزاری مراسم مذهبی و حل اختلافات قومی و عشایری به کار میرفت. اما در سال ۱۲۸۷، در گرماگرم مبارزات جنبش مشروطه، گروهی از مشروطهخواهان تکیه معاون الملک را به عنوان محل اجتماع خود انتخاب کرده بودند و بنا را با توپ به آتش کشیدند. اما حسن خان معاون الملک، در سال ۱۳۰۷، با اعمال تلاش فراوان، موفق به بازسازی مجدد این بنا شد.
این آثار تاریخی نشان از سختیها و تلاشهای بیوقفه برای حفظ تاریخ و فرهنگ شهر کرمانشاه دارند.
چرا تکیه معاون الملک کرمانشاه؟
- معروفترین اثر دوره قاجار در شهر کرمانشاه: کاشیکاریهای بینظیر
- تکیه بنایی با کاشیهای قصهگو
- دو موزه مردمشناسی کرمانشاه
- موزه پوشاک و زیورآلات کرمانشاه

تکیه معاون الملک کرمانشاه
- آدرس تکیه معاون الملک: کرمانشاه، محله آبشوران قدیم،خیابان شهید حداد عادل
- ساعت بازدید تکیه معاون الملک: هر روز(به جز جمعه ها) ساعت 9 صبح تا 19 عصر
- قیمت بلیط تکیه معاون الملک: 5هزار تومان
- شماره تماس:۰۸۳۳۷۲۱۴۷۵۷
تکیه بیلگربیگی
تکیه بیلگربیگی یکی از جاهای بینظیر دیدنی در کرمانشاه است که با آیینهکاری زیبای خود، ذهن هربینندهای را مسحور میکند. این تکیه توسط فردی به نام “عبدالله خان” ملقب به “بیگلربیگی” ساخته شده است.و در تاریخ ۱۹ آذر ۱۳۷۵ با شماره ۱۷۹۷ در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.

تکیه بیگلربیگی نه تنها به عنوان مکانی برای برگزاری مراسم مذهبی، بلکه به عنوان دارالحکومه هم استفاده میشده است. این بنا به شما فرصت میدهد تا به نمایش معماری زندیه و قاجاریه بیندیشید و با آیینهکاریهای خاصی که در آن تعبیه شده است، شگفتزده شوید.
اکنون شما میتوانید به همراه بازدید از این بنا دیدنی، سری به موزه پارینه سنگی زاگرس نیز بزنید که در یکی از بخشهای تکیه برپا شده است.

- آدرس تکیه بیگلربیگی: استان کرمانشاه، شهر کرمانشاه،محله فیض آباد، خیابان مدرس، روبهروی مسجد جامع
- ساعت بازدید از تکیه بیگلربیگی:هر روز (به جز جمعه ها) از ۸ صبح تا ۱۹ عصر در فصل بهار وتابستان و از ۸ صبح تا ۱۸ عصر در فصل پاییز وزمستان
- قیمت بلیط تکیه بیگلربیگی: 5هزار تومان
معبد آناهیتا آرامگاه ایران باستان کرمانشاه
معبد آناهیتا، یکی از بزرگترین ساختمانهای سنگی در ایران و یکی از قدیمیترین جاذبههای دیدنی در کرمانشاه، واقع در شهر کنگاور است. این معبد که دومین ساختمان سنگی بزرگ ایران پس از تخت جمشید است، قدمتش به قبل از میلاد مسیح بازمیگردد. معبد آناهیتا به منظور ارائه پرستش و احترام به الههای که به عنوان نگهبان آب شناخته میشد، ساخته شده بود. پس از اسلامآمدن به ایران، تغییرات زیادی در ظاهر این معبد ایجاد شد.
این معبد به دورهٔ اشکانی یا ساسانی بازمیگردد و مانند دیگر معابد همان دوران، بر روی بلندایی واقع شده است. در سال ۱۳۱۰، معبد آناهیتا در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد. این معبد بهعنوان یکی از جاذبههای دیدنی کنگاور شناخته میشود و به عنوان دومین بنای بزرگ سنگی ایران پس از تخت جمشید شناخته میشود.
قدمت این بنا بر اساس نوشتهها و مستندات تاریخی به سه دوره هخامنشی، اشکانی و ساسانی بازمیگردد. هرچند برخی معتقدند که این معبد برای ستایش الهه آب ساخته شده است، اما برخی دیگر آن را به عنوان کاخی نیمهتمام مربوط به خسرو پرویز تفسیر میکنند. این معبد در تاریخ ۲۴ شهریور ۱۳۱۰ با شماره ثبت ۳۱ به عنوان یکی از نخستین آثار ملی ایران ثبت شد.

آناهیتا، یکی از مهمترین خدایان باستانی در فرهنگ ایران بوده و به عنوان «الهه آبها» در اسطورهشناسی ایران شناخته میشود. او یکی از ارجمندترین ایزدهای ایران باستان بوده و در اسطورهشناسیهای مختلف دنیا، برای کنترل آب و دیگر موارد، ایزدهای متنوعی انتخاب شده است. نام آناهیتا بهصورت قدیمی به شکل «اردویسورَآناهیتا» نوشته و خوانده میشده است.
آناهیتا نهتنها یک الهه در ایران باستان نام دارد، بلکه نمادی است از یک دوره فرهنگی غنی در تاریخ ایران که مهرپرستی و ستایش آب در آن متجلی است. آب در این دوره به عنوان یک نماد ویژه در آیینهای میترایی شناخته میشد؛ زیرا از جمله نمادهای آناهیتا به شمار میرفت. ایزدبانوی نگهبان آب، به عنوان نمادی از پاکیزگی، مسئولیت باران و چشمهها را به عهده داشت.
برخی آناهیتا را به عنوان محبوبترین ایزد آریایی میشناسند. او به عنوان نماد مهر و دوستی شناخته میشد و همچنین نماد باروری و زایش بود.
از دوران هخامنشی، حضور آناهیتا در فرهنگ ایرانی به شکل واضحی ظاهر شد و تا دوران ساسانی، آثار تاریخی همچون معبد کنگاور به عنوان نمونههایی از اهمیت ایزدبانوی آب برای مردم ایران آشکار شد. نام آناهیتا همیشه در کنار نام اهورامزدا وارد میشد و در کتیبه طاقبستان کرمانشاه به عنوان یک نماد دائمی بهیادگارمانده است.

در تاریخ و فرهنگ ایران، تقدیس و ستایش از جمله ارزشهای مهمی بوده است که در معابد و ساختمانهای سنگی زیبا بهوضوح نمایان میشود. از جمله این ساختمانها، معبدهای آناهیتا بهوفور در سراسر کشور یافت میشوند.
معبد آناهیتا، که در شهرهایی همچون کنگاور، بیشاپور، رفسنجان، اصطخر و سرعین واقع شده است، از بزرگترین و باشکوهترین معابد این دسته است. بهویژه، معبد آناهیتا در کنگاور به عنوان یکی از معروفترین آثار این گونه شناخته میشود.

- راهنمای گردشگران اطلاعات کاملی بهصورت رایگان در اختیار شما میگذارد.
- آدرس معبد آناهیتا: کرمانشاه، کنگاور، میانه راه جدید همدان به کرمانشاه، در مسیر هگمتانه-تیسفون
- ساعت بازدید از معبد آناهیتا: هر روز از ساعت 8 صبح تا 8 شب به جز ( روزهای تاسوعا و عاشورا، رحلت پیامبر (ص)، شهادت امام جعفر صادق (ع)، شهادت حضرت علی (ع)، رحلت امام خمینی (ره) )
- قیمت بلیط: 4 هزار تومان
- شماره تماس: ۰۸۳۴۸۲۳۲۸۳۵
سرآب نیلوفر از جاهای دیدنی کرمانشاه
کرمانشاه تاریخی پربار و جاذبههای طبیعی و دیدنی بسیار زیادی دارد، که همواره توجه مسافران را به خود جلب میکند. در فاصله حدود ۲۰ کیلومتری شمال غربی این شهر در ابتدای منطقه سنجابی ودر دامنه کوه کماجار، یک دریاچه کوچک به نام “سرآب نیلوفر” واقع شده است. این دریاچه، قبلاً به خاطر فراوانی گلهای نیلوفر آبی که در ماههای گرم سال در آن میروید، شهرت داشت. غنچهها و برگهای زیبای نیلوفر، سطح گستردهای از آب دریاچه را می پوشاندند و چشم اندازی فراموش نشدنی ایجاد میکردند. اما تا اواسط دهه هشتاد شمسی، این زیبایی به دلیل کاهش تعداد گلهای نیلوفر آبی، به طور قابل توجهی کاهش یافت.
دریاچه سرآب نیلوفر به عنوان یکیاز جاهایدیدنی وطبیعیکرمانشاه، در اسفند ۱۳۸۷، به عنوان پنجاه و پنجمین اثر ملی ایران در فهرست میراث طبیعی قرار گرفت. این دریاچه نه تنها برای ایجاد آب و هوای مطلوب در منطقه، بلکه برای آبیاری زمینهای کشاورزی اطرافش نیز به کار میرفته است.

دریاچه سرآب نیلوفرکرمانشاه،رقص آب وگل ها
چرا بازدید از سرآب نیلوفر را پیشنهاد می کنیم؟
- یک مقصد طبیعی ودیدنی در نزدیکی کرمانشاه وجود دارد که میتوانید برای گذراندن اوقات آخر هفته و پیکنیک لذت بخشی را تجربه کنید.
- این مکان دارای امکانات گردشگری مناسبی از جمله، امکانات مجموعه تفریحی و رفاهیهمچون آلاچیق و باربیکیو، نمازخانه، سرویس بهداشتی، بوفه، نیمکت ،پارکینگ،قایقهای تفریحیومسیر دوچرخه سواری است،که برای گردشگران به ویژه برای خانوادهها بسیار مناسب است.
بازدید از دریاچه سرآب نیلوفر کرمانشاه، به دلیل ویژگیهای زیبا و منحصر به فردش، یک تجربه بیبدیل و فراموشناپذیر است.که این ویژگی ها عبارتند از:
- وجود گلهای نیلوفر آبی در فصل بهار و تابستان که با برگهای سفید خود زیبایی خاصی به دریاچه میبخشند.
- آب شفاف و زلال دریاچه که امکان مشاهده ساقههای گلهای نیلوفر در داخل آب و حرکت آنها را به وضوح فراهم میکند.
- آرامش و زیبایی طبیعی دریاچه که عکاسان و هنرمندان را به ثبت زیباییهای طبیعی در این محل میکشاند.
- وجود قایقها برای حرکت در سطح دریاچه و تجربه نزدیک شدن به زیباییهای آن.
- تامین آب دریاچه از طریق چشمههای جوشان در بستر آن.
- وجود داستانها و افسانههای مرتبط با غارهای عمیق در اعماق دریاچه.
- موقعیت جغرافیایی مناسب کرمانشاه که آب و هوای مناسبی را برای گردشگران فراهم میکند.
- محل زندگی موجودات دریایی مانند ماهیهای سونگ طلایی و مهاجرت بسیاری از پرندگان در فصلهای بهار و تابستان.

سرآب نیلوفر از جاذبه های کرمانشاه
- ادرس دریاچه سرآب نیلوفرکرمانشاه: استان کرمانشاه، 20 کیلومتری شمال غرب کرمانشاه، روستای سرآب نیلوفر
- ساعت بازدید: 6 صبح تا 12 شب که زمان پیشنهادی حدود (3 الی 6 ساعت) در نظر گرفته شده است.اردیبهشت تا تیر ماه بهترین زمان بازدید از سرآب نیلوفر است.
- قیمت بلیط: رایگان
- شماره تماس: ———
غار دو اشکفت، پناهگاه امن انسان های اولیه
غار دواَشکَفت در شمال شهر کرمانشاه، در کوه میوله و نزدیک به پارک کوهستان قرار دارد. این غار، محلی است که کهنترین بقایای سکونت انسان در شهر کرمانشاه پیدا شده است. طبق مطالعات باستانشناسی، در دورهٔ پارینه سنگی میانی (حدود ۱۲۰ تا ۴۰ هزار سال پیش)، احتمالاً محل سکونت انسان (احتمالاً نئاندرتال) بودهاست.

غار دواَشکَفت شامل دو غار مجاور است و در ارتفاع حدود ۳۰۰ متری از پارک کوهستان واقع و به طور مستقیم به حریم طاق بستان متصل شده است.این ویژگی باعث میشود که با وجود قدمت وتاریخ غنی آن، دسترسی به این غار بسیار آسان باشد از این رو،میتوان آن را به عنوان بخشی از مجموعه تاریخی طاق بستان در نظرگرفت.

غار دو اشکفت، یکیازجاهای دیدنی کرمانشاه
این غار اولین بار در سال ۱۹۹۹ توسط باستانشناسان محلی شناسایی و مورد مطالعه قرار گرفت. بر اساس یافتههای باستانشناسی، در غار شرقی، انسانهای شکارگر در دورهٔ پارینهسنگی میانی ساکن بودهاند.و همچنین در این دوره(دوره پارینه سنگی میانی) محل سکونت موقت یا فصلیِ گروههای کشاورز ساکن این منطقه بود.
- آدرس غار دو اشکفت کرمانشاه: کرمانشاه، سه راه مسکن، میدان پدر، بلوار فرخشاد، میدان کوهنورد، انتهای پارک کوهستان
- بهترین زمان بازدید: اوایل بهار تا اواخرتابستان
- قیمت بلیط: رایگان
- شماره تماس: ———
غار پَراو کرمانشاه
در زبان و ادبیات گردشگری ایران چنین جا افتاده است که لفظ «پهراو» به دلیل پرآب بودن این غار است، که تلقی کاملاً غلط و اشتباهی است؛ وجه تسمیهی نام غار به دلیل نام محلی منطقهی آن است؛ به عبارت سادهتر، غار پراو نام خود را از نام کوه په راو گرفته و آن هم نام خود را از نام کل منطقه و میدان په راو گرفته است.
مهم ترین و ژرف ترین غار خاورمیانه به عمق ۵۷۲ متر به نام غار پررو یا پروا در دامنه جنوبی قله قته چرمی واقع شده است.
یکی از جاهای دیدنی کرمانشاه است که در ارتفاع ۳٬۰۵۰ متری کوه پراو قرار دارد، در دوازده کیلومتری شمالشرق شهر کرمانشاه واقع شده است.
این غار در میان کوه طاق بستان و کوه بیستون و در جنوب منطقهای به نام میدان پراو قرار دارد. در زمان کشف آن در سال ۱۹۷۱، بزرگترین غار عمودی دنیا بوده و به همین دلیل لقب اورست غارهای جهان را به خود اختصاص داده است.
این غار در سال ۱۳۸۸ به عنوان دومین اثر طبیعی ملی کرمانشاه توسط سازمان حفاظت محیط زیست ایران به ثبت رسید. امروزه، غارهای عمیق بسیاری در جهان کشف شدهاند که عمیقتر از غار پرو هستند، و غار پرو را در لیست عمیقترین غارهای جهان به رتبه ۲۲۱ رساندهاند. ویژگی منحصربهفرد این غار، دهانه آن در ارتفاع سههزار متری از سطح دریا است که این بالاترین سطح در بین تمام غارهای “عمودی” دنیا محسوب میشود.
چه جذابیتهایی غار پرآو را به یک مقصد ماجراجویی تبدیل کرده است؟
- غار پرآو، عمیقترین غار ایران است و از عمق بیش از ۳۰۰ متری برخوردار است.
- این غار جزو غارهای صعبالعبور ایران محسوب میشود و به دلیل معابر پیچیده و دشوار در داخل غار، از بین غارهای مشهور به این ویژگی است.
- غار پرآو به عنوان یکی از غارهای پرریسک و با رازهای خود مشهور است و دارای شهرتی به عنوان یکی از محیطهای خطرناک و رازآلود ایران است.
غار پراو عمیق ترین غار ایران
- آدرس: استان کرمانشاه، ۱۲ کیلومتری شمال شرق شهر کرمانشاه، روستای چالابه، کوه پرآو
- ساعت(زمان) بازدید : بهار وتابستان ( به دلیل بارش کمتر وهوای مناسب تر)
- قیمت بلیط : رایگان
- شماره تماس: ———